ορθοπεδικός καλός Βασιλοπουλός Αριστομένης

Αρθροσκόπηση Ώμου

Αρθροσκόπηση Ώμου

 

Όπως και το γόνατο, ο ώμος πλέον είναι μια άρθρωση όπου μπορεί να αρθροσκοπηθεί.

 

Ο ώμος αποτελείται από το βραχιόνιο οστό, την ωμοπλάτη και την κλείδα. Βασικά στοιχεία της άρθρωσης του ώμου είναι η ωμογλήνη της ωμοπλάτης και η κεφαλή του βραχιονιου.

 

Η σύνδεση μεταξύ των στοιχείων της άρθρωσης γίνεται μέσω τενόντων, οι οποίοι αποτελούν το στροφικό πέταλο του ώμου, την οποία σταθεροποιούν αλλά και θέτουν σε κίνηση.

 

Το στροφικό πέταλο του ώμου αποτελείται από τον υπερακάνθιο, τον υπακάνθιο, τον υπoπλάτιο και τον ελάσσονα στρογγύλο.

 

Για να αρθροσκοπήσουμε την άρθρωση του ώμου, μέσω μικρών τομών, εισερχόμαστε εντός της άρθρωσης την οποία γεμίζουμε με φυσιολογικό ορό ώστε να έχουμε καλύτερη ορατότητα και περνάμε το αρθροσκόπιο μας μέσα στην άρθρωση με σκοπό τη διάγνωση αλλά και την αποκατάσταση βλαβών.

 

Οι βλάβες που αποκαθίστανται αρθροσκοπικά στην άρθρωση του ώμου είναι οι ρήξεις του στροφικού πετάλου, οι ρήξεις του επιχειλίου χόνδρου, αφαίρεση ελεύθερων τεμαχίων από την άρθρωση και αποκατάσταση συνδεσμικών ρήξεων.

 

Μπορούν επίσης να αποκατασταθούν και βλάβες στον υπακρωμιακό χώρο που είναι εκτός της άρθρωσης του ώμου.

 

Συνήθως οι ασθενείς εξέρχονται την ίδια ήμερα του χειρουργείου ή ένα 24ωρο μετά.

 

Η αποκατάσταση μετά το χειρουργείο εξαρτάται από το είδος της επέμβασης και το φυσικοθεραπευτικό πλάνο που θα επιλεγεί. Στόχος της φυσικοθεραπείας είναι η αύξηση του εύρους κίνησης της άρθρωσης, η μυική ενδυνάμωση και ο έλεγχος του πόνου.

 
Εικόνα: Αρθροσκόπηση ώμου - Οδηγίες από τον ορθοπεδικό Βασιλόπουλο Αριστομένη
Θέλετε ραντεβού με τον γιατρό;
φωτογραφια που δειχνει τον Χειρουργός Ορθοπεδικός Βασιλόπουλος Αριστομένης  Separator  Καλέστε τωρα 6943908981  Separator  Ορθοπεδικός Παλαιό Φάληρο επικοινωνία  Separator  Καλέστε μας τωρα για ραντεβού

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, Παλαιό Φάληρο 175 63

Στοιχεία Επικοινωνίας

Tηλ. Ιατρείου: 210 2203222

Κινητό: 6943908981

Email: vasilopoulosaris@hotmail.com

Web: orthovasilopoulos.gr

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.