ορθοπεδικός καλός Βασιλοπουλός Αριστομένης

ΔΙΑΤΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΑ ΕΓΧΥΣΗ (TFESI)

 

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΑ ΕΓΧΥΣΗ ;

 

 

Είναι έγχυση στεροειδούς σε συνδυασμό με αναισθητικό στον επισκληρίδιο χώρο της σπονδυλικής στήλης με σκοπό να καταστείλει τη φλεγμονή που προκαλεί την οσφυαλγία ισχιαλγία ή αντίστοιχα την αυχεναλγία. Η έγχυση δεν διορθώνει την κήλη ή την πρόπτωση του δίσκου, μπορεί όμως να καθυστερήσει την χειρουργική επέμβαση και να ανακουφίσει τον ασθενή από τον πόνο δίνοντας του μια καλή ποιότητα ζωής.

 

 

φωτογραφια που δείχνει διατρηματική έγχυση

 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

 

 

Ο ασθενής  τοποθετείται στο χειρουργικό τραπέζι σε πρηνή θέση, όπου υπό την καθοδήγηση ακτινοσκοπικού (C-ARM) θα τοποθετηθεί η βελόνα της έγχυσης στο σωστό σημείο. Τις περισσότερες φόρες, τοπική αναισθησία για τη τοποθέτηση της βελόνας είναι αρκετή ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέθη. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και διαρκεί 15 με 20 λεπτά.

 

 

ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

 

 

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από το πρώτο 24ωρο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μετά την 3η με 4η ήμερα.

 

 

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

 

 

Η πλειοψηφία των ασθενών ανακουφίζεται από τα συμπτώματα στην πρώτη συνεδρία, μπορεί να χρειαστεί όμως 2η και 3η συνεδρία για την πλήρη εξάλειψη των συμπτωμάτων. Η διάρκεια ύφεσης των συμπτωμάτων είναι περίπου 6 με 12 μήνες, οπότε μπορεί και να επαναληφθεί η διαδικασία μετά από αυτό το διάστημα. Σε επίμονες περιπτώσεις η διαδικασία μπορεί να γίνει 3 φόρες εντός του έτους.

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ;

 

 

Η διατρηματική έγχυση είναι μια ασφαλής επέμβαση, όπως όμως σε όλες τις επεμβάσεις μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες, έτσι και εδώ σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί πονοκέφαλος, μούδιασμα του άκρου, ναυτία ή τάση προς εμετό.

 

 

διατρηματική έγχυση οσφυϊκη διατρηματικη επισκληριδιος εγχυση

 

 

 

 

ΤΙ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ; διατρηματική έγχυση

 

 

Ο ασθενής μετά την επέμβαση παραμένει 30 με 60 λεπτά στο νοσοκομείο, όπου μετά μπορεί να επιστρέψει σπίτι του.

Αποφυγή οδήγησης για ένα 24ωρο, αποφυγή τοποθέτησης ζεστών επιθεμάτων ή ζεστού μπάνιου και ανάπαυση. Το επόμενο 24ωρο ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηρίοτητες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Tηλ. Ιατρείου: 210 2203222

Κινητό: 6943908981

Email: vasilopoulosaris@hotmail.com

Web: orthovasilopoulos.gr

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.