ορθοπεδικός καλός Βασιλοπουλός Αριστομένης

 

 

 

 

Τι είναι η Κυφοπλαστική ?

 

Είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, η οποία εκτελείται διαδερμικά, με την οποία αντιμετωπίζουμε τα συμπιεστικά σπονδυλικά κατάγματα.

Είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση από τον πόνο στα κατάγματα των σπονδύλων.

Όταν ένας σπόνδυλος ραγίσει, συμπιεστεί και αλλοιωθεί η αρχιτεκτονική του, η σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης κινδυνεύει.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, όπως η κύφωση ή ακόμα και νευρολογική σημειολογία όταν τμήμα του σπονδύλου εισέρχεται εντός του σπονδυλικού σωλήνα.

Αυτός είναι και ο σκοπός της κυφοπλαστικής, να σταθεροποιήσει τον σπόνδυλο, να αποκαταστήσει το ύψος του και να εξαλείψει έναν παράγοντα αστάθειας από την σπονδυλική στήλη.

 

 

 

Κυφοπλαστική και ορθοπεδική φροντίδα από τον ορθοπεδικό Βασιλόπουλο στην Αριστομένη. Εξειδικευμένη φροντίδα για κυφώσεις και σπονδυλικές παθήσεις για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής."

 

 

 

Πως γίνεται η επέμβαση της κυφοπλαστικής?

 

 

Ο ασθενής τοποθετείται μπρούμυτα στο χειρουργικό τραπέζι.

Η επέμβαση γίνεται υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση, ένας σωληνίσκος που καταλήγει σε ένα μπαλόνι εισάγεται στο εσωτερικό του σπονδύλου.

 

Το μπαλόνι διογκώνεται και ανατάσσει το κάταγμα, στη συνέχεια ένα ειδικό μείγμα τσιμέντου εισάγεται εντός του σπονδύλου και σταθεροποιεί το κάταγμα.

 

Με την τεχνική αυτή μπορούμε να επέμβουμε σε περισσότερους σπονδύλους σε μια επέμβαση.

 

Οι τομές μεσώ των οποίων τοποθετείται ο σωληνίσκος στο σπόνδυλο είναι πάρα πολύ μικρές, μερικά χιλιοστά.

 

Ο χρόνος της επέμβασης καθορίζεται από τον αριθμό των σπονδύλων που αποκαθιστούμε, περίπου 15 με 20 λεπτά για κάθε σπόνδυλο είναι αρκετά.

 

 

 

Ενδείξεις της κυφοπλαστικής

 

Σε περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκε συντηρητικά ένα σπονδυλικό κάταγμα και ο ασθενής συνεχίζει και πονάει, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε χειρουργική αποκατάσταση.

 

Ασθενείς με οστεοπορωτικά κατάγματα είναι ιδανικοί υποψήφιοι της μεθόδου, ειδικά μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να κάνουν άλλου τύπου ανοικτό χειρουργείο σπονδυλικής στήλης όπως η σπονδυλοδεσία.

 

Περιπτώσεις εφαρμογής της κυφοπλαστικής είναι κυρίως, τα συμπιεστικά οστεοπορωτικά κατάγματα οστεολυτικές βλάβες σπονδύλων τα αιμαγγειώματα.

 

 

 

Αντενδείξεις της κυφοπλαστικής

 

 

 1. Εκρηκτικά κατάγματα με πλήρη καταστροφή της δομής του σπονδύλου
 2. Σπόνδυλοι με μεγάλη σφηνοειδή παραμόρφωση
 3. Ασταθή κατάγματα
 4. Σημαντική νευρολογική σημειολογία
 5. Ασθενείς με διαταραχές πήξης του αίματος
 6. Λοιμώξεις σπονδυλική στήλης

 

 

 

 

Πιθανές επιπλοκές της μεθόδου

 

 

 

Υπάρχει πιθανότητα διαφυγής του ειδικού τσιμέντου έξω από το σπόνδυλο στο σπονδυλικό σωλήνα ή σε κάποιο γειτονικό αγγείο, ο σύγχρονος εξοπλισμός που χρησιμοποιείται μειώνει κατά πολύ την πιθανότητα αυτή.

Πιθανός ερεθισμός στο σημείο εισόδου του ειδικού σωληνίσκου.

 

 

 

ορθοπεδική φροντίδα από τον ορθοπεδικό Βασιλόπουλο στην Αριστομένη. Εξειδικευμένη φροντίδα για κυφώσεις και σπονδυλικές παθήσεις για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής."

 

 

 

 

Πότε εξέρχεται ο ασθενής από την κλινική?

 

 

 • Το σύνηθες είναι ο ασθενής να παίρνει εξιτήριο σε ένα 24ωρο μετά το χειρουργείο.
 • Η κινητοποίηση του είναι άμεση μετά το χειρουργείο.
 • Ο ασθενής δεν πονάει και επιστρέφει άμεσα στις προηγούμενες δραστηρίοτητες του, αποφεύγει μόνο την άρση βάρους.
 • Οι ασθενείς μετά το χειρουργείο νιώθουν άμεσα βελτίωση, υφίονται τα συμπτώματα τους και εξαλείφεται το άλγος.
 • Η κινητικότητα επανέρχεται, αποκαθίσταται το ύψος του σπονδύλου, η κύφωση του ασθενούς μειώνεται και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του.

 

Είναι σημαντικό οι ασθενείς να ακολουθήσουν θεραπεία για την οστεοπόρωση, βασική αιτία των καταγμάτων αυτών και πρόγραμμα φυσικοθεραπείας για μυϊκή ενδυνάμωση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Tηλ. Ιατρείου: 210 2203222

Κινητό: 6943908981

Email: vasilopoulosaris@hotmail.com

Web: orthovasilopoulos.gr

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.