ορθοπεδικός καλός Βασιλοπουλός Αριστομένης

Εκτινασσόμενος Δάκτυλος

 

 

Εκτινασσόμενος Δάκτυλος

 

 

Ο εκτινασσόμενος δάκτυλος ή αλλιώς, στενωτική τενοντοελυτρίτιδα, είναι πάθηση που αφορά τους καμπτήρες των δακτύλων του χεριού.

 

 

 

 

εκτινασσόμενος-δάκτυλος (1)

 

 

 

Έχουμε δυσκολία στην κάμψη του πάσχοντος δακτύλου, πολλές φορές κλειδώνει, με τον ασθενή να αδυνατεί να το κινήσει, ενώ συχνά στην προσπάθεια να το κινήσει, αυτό εκτινάσσεται απότομα.

 

Η κίνηση του τένοντα γίνεται μέσα σε μια θήκη ή έλυτρο όπως ονομάζεται, όταν υπάρχει φλεγμονή δεν υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να κινηθεί ο τένοντας και εμφανίζεται η δυσκολία στην κίνηση που αναφέρθηκε.

 

Οι αιτίες της πάθησης ποικίλουν, καταπόνηση του χεριού, ορμονικές διαταραχές και ρευματολογικές παθήσεις ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της.

 

Η θεραπεία στα αρχικά στάδια συνίσταται σε ανάπαυση, χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, νάρθηκας δακτύλου, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ενδοελυτρικές ενέσεις κορτιζόνης.

 

 

Εάν αυτά δεν αποδώσουν τότε πρέπει να προχωρήσουμε σε χειρουργική αντιμετώπιση, κατά την οποία, με τοπική αναισθησία, γίνεται μια μικρή τομή 1-2 εκ. στην παλάμη του χεριού ανάλογα με το πάσχον δάκτυλο και γίνεται διάνοιξη του χώρου όπου κινείται ο τένοντας ωστε να ελευθερωθεί.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Tηλ. Ιατρείου: 210 2203222

Κινητό: 6943908981

Email: vasilopoulosaris@hotmail.com

Web: orthovasilopoulos.gr

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.