Αρθροσκόπηση γόνατος

Αρθροσκόπηση γόνατος

Η αρθροσκόπηση του γόνατος είναι η τεχνική κατά την οποία χωρίς χειρουργικές τομές και χωρίς να ανοιχθεί η άρθρωση ο ορθοπαιδικός χειρουργός μπορεί να εισέλθει σε αυτήν να διαγνώσει βλάβες της άρθρωσης αλλά και να τις αποκαταστήσει.

Συνήθως γίνονται 2 μικρές τομές περίπου 5 mm, όπου εισέρχεται στη μια η κάμερα για να δούμε στο εσωτερικό της άρθρωσης και στη δεύτερη τα εργαλεία που θα δουλέψουμε. Η άρθρωση γεμίζει με φυσιολογικό ορό με σκοπό να διαστείλει τον αρθρικό θύλακο ώστε να μπορούμε να δούμε καλύτερα.

Η άρθρωση του γόνατος περιλαμβάνει το μηριαίο οστό, την κνήμη και την επιγονατίδα, όλα αυτά περιβάλλονται από τον αρθρικό θύλακο. Για να μπορέσει η κίνηση της άρθρωσης να γίνει σωστά και να είναι και σταθερή υπάρχουν οι σύνδεσμοι που επιτελούν αυτό το σκοπό, έτσι έχουμε τους πλάγιους συνδέσμους, έσω και έξω και τους χιαστούς, τον πρόσθιο και τον οπίσθιο. Ανάμεσα στις αρθρικές επιφάνειες του μηριαίου και της κνήμης παρεμβάλλονται οι μηνίσκοι, ένας σε κάθε πλευρά, ο έσω και ο έξω και οι οποίοι προστατεύουν τις αρθρικές επιφάνειες κατά την κίνηση τους.

Οι βλάβες που συνήθως αποκαθίστανται αρθροσκοπικά είναι οι ρήξεις των χιαστών, η μηνισκεκτομή και η συρραφή των μηνίσκων στις ρήξεις αυτών, βλάβες της αρθρικής επιφάνειας και η χονδροπλαστική.

Η αρθροσκόπηση έχει πολλά οφέλη σε σχέση με τις ανοικτές μεθόδους πέρα από τις μικρότερες τομές, μικρότερη αιμορραγία, γρηγορότερη αποκατάσταση και μικρότερα ποσοστά επιπλοκών τα οποία μπορεί να είναι η λοίμωξη, η θρομβοφλεβίτιδα και επιπλοκές από την αναισθησία.

Η νοσηλεία μετά το χειρουργείο μπορεί να είναι μιας μέρας, μπορεί όμως ο ασθενής να εξέλθει και την ίδια μέρα.

Πολύ σημαντικό για ένα κάλο αποτέλεσμα εκτός από ένα σωστό τεχνικά χειρουργείο είναι και το πρόγραμμα φυσικοθεραπείας μετά από αυτό. Αυτό εξαρτάται από το είδος της επέμβασης και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Ο σκοπός μας είναι η ενδυνάμωση των μυικών ομάδων και η αύξηση του εύρους κίνησης της άρθρωσης στα φυσιολογικά επίπεδα.

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.