Επικονδυλίτιδα

Ορθοπεδικός Χειρουργός Αριστομένης Βασιλόπουλος

Επικονδυλίτιδα

Η επικονδυλίτιδα του αγκώνα είναι μια συχνή πάθηση η οποία προσβάλει τους τένοντες του αντιβραχίου που προσφύονται στους επικόνδυλους του αγκώνα. Αν προσβληθεί ο έσω επικόνδυλος μιλάμε για έσω επικονδυλίτιδα ενώ στην περίπτωση του έξω επικόνδυλου για έξω επικονδυλίτιδα, γνωστή και ως ο αγκώνας του τενίστα.

Η πάθηση οφείλεται σε συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες κινήσεις του αντιβραχίου είτε λόγω χειρωνακτικής εργασίας είτε λόγω αθλητικής δραστηριότητας.

Η διάγνωση τίθεται με την κλινική εξέταση.

Η θεραπεία περιλαμβάνει ανάπαυση και φαρμακευτική αγωγή (αντιφλεγμονώδη), σε κάποιες περιπτώσεις η φυσικοθεραπεία μπορεί να προσφέρει καλά αποτελέσματα, ενώ σε επίμονες καταστάσεις μπορεί να γίνει έγχυση με PRP στην πάσχουσα περιοχή

.

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.