Τενοντίτιδα

Ορθοπεδικός Χειρουργός Αριστομένης Βασιλόπουλος

Τενοντίτιδα

Τενοντίτιδα είναι η φλεγμονή ενός τένοντα. Οι τένοντες συνδέουν τους μυς με τα οστά και κατά συνέπεια παίζουν σπουδαίο ρολό στην κίνηση μιας άρθρωσης. Τα πιο συχνά αίτια τενοντίτιδας είναι η συχνή και επαναλαμβανόμενη κίνηση ενός τένοντα που μπορεί να προκληθεί από αθλητικές αλλά και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Το ζέσταμα και οι διατάσεις πριν από αθλητικές δραστηριότητες αλλά και η αποθεραπεία μετά είναι σημαντικά μέτρα για την πρόληψη της τενοντίτιδας.

Πιο συχνά εντοπίζεται στις αρθρώσεις του καρπού, του ώμου, του αγκώνα, του γόνατος, του ισχίου.

Ο πόνος είναι το πιο συχνό σύμπτωμα ιδιαίτερα κατά την κίνηση ενός τένοντα.

Η διακοπή των δραστηριοτήτων όπου συμμετέχει η πάσχουσα περιοχή είναι το πρώτο μέτρο που πρέπει να παρθεί. Παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα παίζουν σημαντικό ρολό στον έλεγχο του πόνου. Αρκετές φορές μπορεί να απαιτηθεί η χρήση νάρθηκα για να ακινητοποιηθεί η άρθρωση και να υφεθούν τα συμπτώματα.

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να παίξει σημαντικό ρολό στη θεραπεία της τενοντίτιδας.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται με καλά αποτελέσματα εγχύσεις αιμοπεταλίων (PRP).

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.