Θεραπεία PRP

Ορθοπεδικός Χειρουργός Αριστομένης Βασιλόπουλος

Θεραπεία PRP

Εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια πλάσμα- Θεραπεία PRP

Για την αυτόλογη αυτή θεραπεία χρησιμοποιείται το αίμα του ιδίου του ασθενή αφού φυγοκεντρηθεί για να αφαιρέσουμε τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Το εμπλουτισμένο αυτό πλάσμα σε αιμοπετάλια που μας μένει είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επούλωση βλαβών του οργανισμού.

Αυτόλογα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια

Χρησιμοποιείται σε τενοντίτιδες, οστεοαρθρίτιδες και συνδεσμικές κακώσεις με άμεση έγχυση στην πάσχουσα περιοχή.

Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα στο χώρο του ιατρείου, χωρίς τον φόβο κάποιας αλλεργικής αντίδρασης αφού χρησιμοποιείται το αίμα του ιδίου του ασθενούς.

Ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από τη θέση της βλάβης όσο και τη βαρύτητα της.

Οι εγχύσεις των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων (PRP) ανακουφίζουν από τον πόνο και επιταχύνουν την επούλωση των τραυματισμένων μυών και τενόντων.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου PRP είναι πολύ υψηλά,  Με τη μέθοδο PRP έχουμε ταχύτερη αποκατάσταση και επάνοδο του ασθενή – αθλητή στις δραστηριότητές του.

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.