Αποσυμπίεση ωλενίου νεύρου

Η Αποσυμπίεση ωλενίου νεύρου, είναι η χειρουργική επέμβαση που εκτελείται για την   αντιμετώπιση της ωλένιας νευρίτιδας.

 

 

 

Ποια είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση της αποσυμπίεσης του ωλενίου νεύρου?

 

Ο ασθενής έρχεται το πρωί της επέμβασης νηστικός και σε καθορισμένη από πριν ώρα. Θα γίνει αιμοληψία για τον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο, ακτινογραφία θώρακος και καρδιογράφημα.

Στη συνέχεια οδηγείται στη χειρουργική αίθουσα, την ίδια ημέρα ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριο και πηγαίνει σπίτι του.

 

 

 

Τι αναισθησία γίνεται για την επέμβαση της αποσυμπίεσης του ωλενίου νεύρου?

 

Η επέμβαση εκτελείται με γενική αναισθησία ή με υπερκλείδιο μπλοκ. Μπορεί να γίνει ακόμη και με τοπική αναισθησία και τη χρήση μέθης.

Αποσυμπίεση ωλενίου νεύρου

Τι ακριβώς κάνει ο ορθοπαιδικός χειρουργός κατά την επέμβαση?

 

 

Η επέμβαση συνίσταται στην ανεύρεση του ωλενίου νεύρου και την προσεκτική διάνοιξη της αύλακας του ωλενίου σωλήνα. Κατά την διάρκεια του χειρουργείου ελέγχουμε την τάση του νεύρου ώστε να αποφασίσουμε εάν θα κάνουμε και μετάθεση του νεύρου εκτός από αποσυμπίεση.

 

Η μετάθεση του νεύρου λίγο πιο μπροστά από το νεύρο μειώνει ακόμα περισσότερο την τάση στο ωλένιο νεύρο.

 

 Κατά την μετάθεση του νεύρου δημιουργούμε μια ταινία από την απονεύρωση των μυών και τοποθετούμε το νεύρο κάτω από αυτήν, για μεγαλύτερη προστασία.

 

Μια ακόμη τεχνική χειρουργικής αποκατάστασης είναι η “έσω επικονδυλεκτομή”. Εκτελείται μαζί με την αποσυμπίεση του νεύρου άλλα αντί για μετάθεση του νεύρου χρησιμοποιείται η αφαίρεση τμήματος του έσω επικονδύλου.

 

Μετά το πέρας της επέμβασης το άνω άκρο τοποθετείται σε ανάρτηση ή και σε νάρθηκα αγκώνα, για περίπου 15 ημέρες μέχρι να αφαιρέσουμε τα ράμματα.

Μετά και την αφαίρεση των ραμμάτων το άκρο κινητοποιείται ελεύθερα.

Προληπτικά Μέτρα

 

Προσφέρετε πρακτικές συμβουλές και προληπτικά μέτρα για τη μείωση του κινδύνου αποσυμπίεσης του ωλενίου νεύρου.

 

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ρυθμίσεις εργονομίας, σωστή στάση και ασκήσεις για τον ενδυναμισμό των περιβάλλοντων μυών.

 

Το φύλο, η μεγάλη ηλικία, προηγούμενοι τραυματισμοί και κακώσεις, οι δραστηριότητες του ατόμου, επαγγελματικές και αθλητικές και άλλα νοσήματα που επηρεάζουν όπως ο σακχαρώδης διαβήτης.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, Παλαιό Φάληρο 175 63

Στοιχεία Επικοινωνίας

Tηλ. Ιατρείου: 210 2203222

Κινητό: 6943908981

Email: vasilopoulosaris@hotmail.com

Web: orthovasilopoulos.gr

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.