ορθοπεδικός καλός Βασιλοπουλός Αριστομένης

Νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες  

Νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου

 

 

 

Τι είναι η νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες?

 

 

 

Ευτυχώς σήμερα μια καινούργια, ελάχιστης επεμβατικότητας, τεχνική έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα μας, ενάντια στην οστεοαρθρίτιδα.

Είναι μια αξιόπιστη και ασφαλής λύση, απέναντι στον χρόνιο πόνο, η οποία βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η τεχνική αυτή ονομάζεται νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες, radiofrequency ablation (RFA).

Κατά την τεχνική αυτή στοχεύουμε τα νεύρα της πάσχουσας περιοχής και καταστρέφουμε ένα τμήμα του νευρικού ιστού με σκοπό το μπλοκάρισμα αποστολής σημάτων πόνου στον εγκέφαλο.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι εξαιρετικά και με διάρκεια, μειώνοντας την ανάγκη χρήσης αναλγητικών φαρμάκων.

Τα ποσοστά δείχνουν ότι περίπου το 80% των ασθενών με προχωρημένη οστεοαρθρίτιδα που υποβάλλονται σε νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες, για τουλάχιστον ένα χρόνο έχουν σημαντική ύφεση του πόνου.

Νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες

Πόνος

 

 

 

Δυστυχώς ο πόνος αν και δυσάρεστος για τον άνθρωπο είναι αναγκαίος, διότι προειδοποιεί ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει και το άτομο προφυλάσσεται από περαιτέρω επιδείνωση του προβλήματος, είναι ένα είδος “συναγερμού” για το ανθρώπινου σώμα.

Είναι υποκειμενικός ο τρόπος που βιώνει τον πόνο ο κάθε άνθρωπος, άλλοι πιο έντονα, άλλοι λιγότερο, το σίγουρο είναι ότι κανένας άνθρωπος δεν θέλει να βιώνει το αίσθημα του πόνου.

Ο χρόνιος πόνος είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τον άνθρωπο με κοινωνικές προεκτάσεις, γιατί επηρεάζει τη σχέση του με τα άλλα άτομα και τη συμπεριφορά του.

Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ψυχική υγειά του ατόμου, όπως άγχος και κατάθλιψη, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής του.

 

 

 

Χρόνιος πόνος και αρθρίτιδα

 

 

Μια σημαντική αίτια πρόκλησης χρόνιου πόνου που μας άφορα είναι η αρθρίτιδα, ειδικά της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος, του ισχίου και του ώμου.

 

Η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας ξεκινάει με την φαρμακευτική αγωγή, την φυσικοθεραπεία και τις ενδαρθρικές ενέσεις, για να καταλήξει, σε σοβαρές περιπτώσεις και σε μη ανταπόκριση στη φαρμακευτική αγωγή, στην αντικατάσταση της άρθρωσης, δηλαδή την ολική αρθροπλαστική.

 

Δυστυχώς δεν μπορούν όλοι οι ασθενείς να υποβληθούν σε ολική αρθροπλαστική, η μεγάλη ηλικία, παθολογικές καταστάσεις, π.χ. αναπνευστική ή νεφρική ανεπάρκεια, μας εμποδίζουν από το να προτείνουμε αυτή τη θεραπευτική λύση στους ασθενείς αυτούς.

Νευρόλυση με ραδιοσυχνότητα ( Radiofrequency-RF) - Τι είναι
Θέλετε ραντεβού με τον γιατρό;

Διαδικασία

 

Η τεχνική γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη, χωρίς ο ασθενής να υποβάλλεται σε γενική αναισθησία. Ο ασθενής φεύγει από την κλινική σε μερικές ώρες από την επέμβαση, αντιμετωπίζεται δηλαδή σαν περιστατικό μιας ημέρας.

Ενδείξεις της νευρόλυσης με ραδιοσυχνότητες

 

  • Μη ανταπόκριση στη φαρμακευτική αγωγή για την οστεοαρθρίτιδα
  • Ασθενείς που δεν επιθυμούν το χειρουργείο της ολικής αρθροπλαστικής
  • Χρόνιος πόνος που εμμένει μετά από χειρουργείο ολικής αρθροπλαστικής
  • Ασθενείς μεγάλης ηλικίας και υψηλού χειρουργικού κινδύνου
φωτογραφια που δειχνει τον Χειρουργός Ορθοπεδικός Βασιλόπουλος Αριστομένης  Separator  Καλέστε τωρα 6943908981  Separator  Ορθοπεδικός Παλαιό Φάληρο επικοινωνία  Separator  Καλέστε μας τωρα για ραντεβού

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, Παλαιό Φάληρο 175 63

Στοιχεία Επικοινωνίας

Tηλ. Ιατρείου: 210 2203222

Κινητό: 6943908981

Email: vasilopoulosaris@hotmail.com

Web: orthovasilopoulos.gr

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.