ορθοπεδικός καλός Βασιλοπουλός Αριστομένης

Σύνδρομο του Καρπιαίου Σωλήνα

Τι είναι το Σύνδρομο του Καρπιαίου Σωλήνα;

 
 

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα εκδηλώνεται με μούδιασμα του χεριού και των δακτύλων, πόνο, και δυσκολία στην εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων.

 

Σε προχωρημένες καταστάσεις μπορεί να εμφανιστεί αισθητή μείωση της δύναμης του χεριού με αποτέλεσμα ακόμα και ελαφριά πράγματα να πέφτουν από το χέρι του ασθενούς.

 

Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι η μειωμένη αίσθηση στην παλάμη του ασθενούς.

 

Αυτό που προκαλεί την εμφάνιση της νόσου είναι η πίεση στο Μέσο νεύρο του καρπού το οποίο περνάει μέσα από τον καρπιαίο σωλήνα.

 

Ο καρπιαίος σωλήνας είναι μια στενή περιοχή όπου εκτός του Μέσου νεύρου περνάνε και οι τένοντες που κάνουν τη κάμψη των δακτύλων.

 

 

Τι είναι το Σύνδρομο του Καρπιαίου Σωλήνα;

 Καρπιαίου Σωλήνα

 

Το Μέσο νεύρο ελέγχει την αισθητικότητα στην παλαμιαία επιφάνεια του αντίχειρα, του δείκτη, του μέσου δάκτυλου και τη μισή επιφάνεια του παράμεσου προς τη πλευρά του αντίχειρα.

Επίσης ελέγχει τους μύες του θέναρος στη βάση του αντίχειρα.

 

Τα αίτια εμφάνισης του συνδρόμου μπορεί να είναι κληρονομική προδιάθεση, καθημερινή χρήση υπολογιστή, διάφορες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η θυρεοειδοπάθεια. Εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες.

 

Η διάγνωση του συνδρόμου είναι κυρίως κλινική.

 

Ώμως πρέπει να γίνει διαφοροδιάγνωση εάν πιθανολογούμε τη συμμετοχή του αυχένα στα συμπτώματα του ασθενούς, όπου αυτό ελέγχεται συνήθως με μαγνητική τομογραφία του αυχένα.

 

Άλλη σημαντική εξέταση που καλό είναι να γίνεται είναι το ηλεκτρομυογράφημα όπου ελέγχουμε την κατάσταση του Μέσου νεύρου αλλά και τα υπόλοιπα νευρά του χεριού με σκοπό τη διάγνωση συνοδών παθήσεων.

 

Η θεραπεία στην αρχή και εφόσον τα συμπτώματα είναι ήπια, είναι συντηρητική όπως:

 

 

  • νάρθηκες 
  • αντιφλεγμονώδη φάρμακα

 

Εάν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε τα συμπτώματα πρέπει να προχωρήσουμε σε χειρουργική αντιμετώπιση της πάθησης και συγκεκριμένα αποσυμπίεση του Μέσου νεύρου.

 

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία με τομή περίπου 3 εκ. παλαμιαία στον καρπό όπου αποσυμπιέζεται το Μέσο νεύρο.

 

Τα τελευταία χρονιά έχει εμφανιστεί και η ενδοσκοπική μέθοδος όπου μέσω μικρής τρύπας εισέρχεται στον καρπό κάμερα και εκτελείται η αποσυμπιεση του νεύρου.

 

Η αποθεραπεία είναι σημαντική μετα την επέμβαση και ενώ άμεσα έχουμε ανακούφιση από τα συμπτώματα, η πλήρης ύφεση τους εξαρτάται από το διάστημα που ο ασθενής είχε το σύνδρομο.

 

 

Σύνδρομο του Καρπιαίου Σωλήνα;
Θέλετε ραντεβού με τον γιατρό;
φωτογραφια που δειχνει τον Χειρουργός Ορθοπεδικός Βασιλόπουλος Αριστομένης  Separator  Καλέστε τωρα 6943908981  Separator  Ορθοπεδικός Παλαιό Φάληρο επικοινωνία  Separator  Καλέστε μας τωρα για ραντεβού

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, Παλαιό Φάληρο 175 63

Στοιχεία Επικοινωνίας

Tηλ. Ιατρείου: 210 2203222

Κινητό: 6943908981

Email: vasilopoulosaris@hotmail.com

Web: orthovasilopoulos.gr

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.