Βλαισός Μέγας Δάκτυλος (Κότσι)

 

Ο βλαισός μέγας δάκτυλος ή κότσι αυτό που απλά αποκαλείται κότσι είναι η παραμόρφωση που εμφανίζεται στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού το οποίο στρέφεται προς τα υπόλοιπα δάκτυλα δημιουργώντας την εικόνα ενός εξογκώματος (εξόστωση) στην εσωτερική πλευρά του ποδιού.

Πολλές φορές αυτό το εξόγκωμα φλεγμαίνει και προκαλεί πόνο.

Η κληρονομικότητα ενοχοποιείται για την εμφάνιση της πάθησης χωρίς όμως τα αίτια να είναι πλήρως καθορισμένα.

 

 

Βλαισός Μέγας Δάκτυλος Κότσι

 

 

Εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες και σχετίζεται με τη χρήση στενών και με ψηλό τακούνι υποδημάτων.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα αυξάνει επίσης την εμφάνιση της πάθησης.

Η διάγνωση γίνεται με την κλινική εξέταση και με τον ακτινολογικό έλεγχο γίνεται εκτίμηση του βαθμού παραμόρφωσης για να αποφασίσουμε το θεραπευτικό πλάνο μας.

Στα αρχικά στάδια με την αποφυγή στενών και ψηλοτάκουνων υποδημάτων και άλλων συντηρητικών μέσων μπορεί να επέλθει ύφεση του πόνου, εάν όμως δεν συμβεί αυτό, πρέπει να σκεφτούμε τη λύση της χειρουργικής θεραπείας.

Ο βλαισός μέγας δάκτυλος (ή κότσι) είναι μία σύνθετη παραμόρφωση της πρώτης ακτίνας του άκρου ποδός και συχνά
Θέλετε ραντεβού με τον γιατρό;

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Βλαισός Μέγας Δάκτυλος (Κότσι)

 

Για τη χειρουργική αποκατάσταση του βλαισού μέγα δάκτυλου έχουν περιγράφει πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, η κατάλληλη επιλέγεται με βάση το βαθμό παραμόρφωσης.

 

Ο σκοπός της επέμβασης είναι η ύφεση του πόνου, η αφαίρεση του οστέινου εξογκώματος και η ευθυγράμμιση του μεγάλου δάκτυλου.

 

Σε βαρείες περιπτώσεις έχουμε και παραμορφώσεις των υπολοίπων δακτύλων όπως η σφυροδακτυλία οπού και αυτές διορθώνονται χειρουργικά στον ίδιο χρόνο.

 

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ιδιά ημέρα του χειρουργείου και φορώντας ειδικό παπούτσι μπορεί να περπατήσει.

 

Η επέμβαση έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και το κότσι δεν υποτροπιάζει.

 

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, Παλαιό Φάληρο 175 63

Στοιχεία Επικοινωνίας

Tηλ. Ιατρείου: 210 2203222

Κινητό: 6943908981

Email: vasilopoulosaris@hotmail.com

Web: orthovasilopoulos.gr

Συναινώ στην επεξεργασία (συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, καταγραφή, διάρθρωση, προσαρμογή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, αποθήκευση, επεξεργασία, διατήρηση, συσχέτιση ή συνδυασμός, συμπλήρωση, αλλαγή, διόρθωση, διαγραφή) των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, τα οποία σας παραχωρώ ανωτέρω προς επεξεργασία και χρήση στην έκταση και για το σκοπό που αναφέρω με το αίτημά μου και με στόχο την εξυπηρέτησή μου. Επίσης, έχω λάβει γνώση ότι οι πληροφορίες μου και τα προσωπικά δεδομένα μου που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας και συναινώ ανεπιφύλακτα να τηρείται αρχείο της αλληλογραφίας μας και των προσωπικών δεδομένων μου στην εταιρεία σας έχοντας λάβει γνώση της Πολιτικής Απορρήτου της εταιρείας σας.